Velkommen > BARF
 
 
 
 
 
 

BARF

Hvorfor BARF? - Hvorfor er det en god idé at råfodre?

• Væk med tilsætningsstoffer som fremmer smag og holdbarhed.

• Væk med farvestoffer, som hundene ikke kan se alligevel.

• Ind med den naturlige kost, som hundene fra moder natur er designet til.

Det er jo ren logik!

Idéen bag er, at fodre hunden på den måde, som vilde hunde ernærer sig på. Dvs. at fodre hunde så naturligt som muligt uden brug af tilsætningsstoffer, kunstig farve og andre kemikalier. Maden skal også være rå, da man ved tilberedning eller opvarmning dræber de enzymer, som er vigtige for, at hundens tarmsystem kan fungere optimalt.

Råfodring har egentlig eksisteret i evigheder. Ude i naturen ernærer hundene sig ved at spise deres bytte, og før tørkostens tid, fodrede vi også vores hunde mere naturligt. Men efter at hunden er kommet ind i vores stuer og blevet et så populært kæledyr, har tørfoderproducenterne hurtigt fundet en måde at gøre det lidt nemmere for os at fodre på. Men hunden er og bliver en kødæder, og derfor finder vi det naturligt, at fodre den efter hensigten.

Hundens fordøjelsessystem er fuldstændig lig med ulvens eller den vilde hund uanset hvilken race og størrelse. Ligesom ulven skal hunden derfor spise råt kød som den primære ernæringskilde. Ude i naturen vil hunden også spise bær, frugt og grønt, hvis muligheden er der, så derfor er det også vigtigt at inkludere frugt og grønt i kosten. Da hundens tarmsystem er forholdsvist kort, kan hunden bedre optage frugt og grønt, hvis cellevæggene er blevet findelt. Ude i naturen spiser de indholdet i byttedyrets mave, som mest består af græs, bær og lign. I byttets mave er det delvist forarbejdet, og dermed nemmere for ulven/hunden at optage.

En anden vigtig bestanddel af hundens kost er rå ben med kød på. Ude i naturen vil hunden få sit kalkbehov dækket ved at spise byttets knogler. Desuden renser rå ben også hundens tænder og holder dem fri for tandsten. Derfor er det vigtigt at fodre sin hund med kødfulde ben en gang om ugen.
HUSK:  Benene skal altid være RÅ!

Undermenu

  Søg på
dyreadfærdsklinikken.dk
 
 
 
 
 
Dyreadfærdsklinikken